Att hitta sin inre motivation på nytt

Två av de största hindren mot framgångsrik förändring och innovation kan kopplas till brist på inre motivation.

Avsaknad av inre motivation kan på olika sätt påverka både chefer och/eller de kreativa medarbetare som driver innovationer, intraprenörerna. Det kan vara chefens personliga rädslor som gör det svårare att leda och stötta innovationsarbetet. Eller så kan verksamheten präglas av en negativ företagskultur  med stark ovilja mot att ta risker, vilket i sin tur minskar eller helt tar bort intraprenörens inre motivation.

Den amerikanske entreprenören Murray Newlands reflekterar i ett blogginlägg 2016-04-16 över vad man kan göra när den inre motivationen saknas eller är blockerad av t ex rädsla för misslyckande. Han presenterar förslag på åtgärder som kan hjälpa dig att hitta tillbaka till din motivation för att åstadkomma något nytt och annorlunda, snarare än att fastna i dina dagliga uppgifter. Jag tycker att hans tankar är användbara för både chefer och medarbetare, oavsett om du är intraprenör eller inte .

Jag har översatt hans artikel nedan. Mer om Murray Newlands och en länk till originalbloggen hittar du längst ned efter denna artikel.

“For Overcoming Any Motivational Block

Både som ledare och medarbetare behöver man kunna hantera sina blockeringar och rädslor och därmed brist på inre motivation. Det finns mängder av distraktioner i vardagen som är lätta att ta till när vi känner oss omotiverade. I förlängningen kan dessa bli till emotionella hinder för dig när du behöver ta itu med större förändringar. Om du vill hitta tillbaka till din inre motivation föreslår Newlands att du bör:

  1. Ta reda på vad du verkligen vill uppnå

Att ta stora kliv utan att ha ett väldefinierat syfte kommer inte att ge bra resultat. Det är viktigt att du är tydlig med vad du vill: vilket är din stora Varför? Det som du brinner för att uppnå, det som motiverar dig när du vaknar på morgonen, som får ditt hjärta att bulta och gör att du känner dig levande? Hitta denna lust, först och främst.

  1. Vara medveten om att förändring har ett pris

Många gånger beror oförmåga att röra sig framåt på en djup rädsla för förändring. Förändring har ett pris, och det kan vara svårt att möta vad som skulle kunna innebära förlust, kaos eller misslyckande. Men förändringarna innebär också underbara saker: framgång, lycka och nya äventyr. Istället för att springa iväg från din rädsla för förändring, stöd dig på den. Titta på din rädsla objektivt och se vad du kan lära dig av den. Förändring är oundviklig – men du kan alltid hantera hur du reagerar på den.

  1. Ta en uppgift i sänder

Om du verkligen känner att du fastnat, begränsa då ditt fokus. Ett fokus på helheten kan kännas överväldigande, och den överbelastningen kan förhindra all utveckling och istället underlätta för sådant som känns uppnåeligt eller enkelt. Om du känner dig blockerad, gör en lista över de uppgifter som du behöver göra och bryt sedan ner dem i mindre uppgifter, och därefter i ännu mindre. Ge dig själv några uppgifter om dagen, fokusera helt och gör dem. När du väl börjar skörda belöning för ett väl utfört arbete, växer din motivation som en snöboll och din önskan att åstadkomma större saker kommer tillbaka.

  1. Skapa ett storartat team

Jag har sett om och om igen att de människor du har omkring dig är sådana som du själv kommer att bli. Dina vänners, familjens och medarbetares vanor och attityder personal påverkar omedvetet dina dagliga tankar. Så varför skulle du välja att omge dig med omotiverade människor? Anställ människor som är lika motiverade i deras “varför” som du är, eller mer. Umgås med vänner som är positiva och motiverade att uppnå stora saker. När du bygger en grupp som går framåt, kommer även deras drivkrafter att bära dig framåt.

  1. Förbereda för misslyckanden

Vägen till storhet är inte bara full av misslyckanden: den skapas av misslyckanden. Det finns ingen ledare på denna planet som inte har misslyckats, och du kommer inte att vara den första att fly från misslyckande. I stället för att huka i rädsla för att misslyckas, förbered dig för det. Var inställd på att du kommer att möta motstånd, och låt det göra dig bättre än du var innan. Har beredskapsplaner på plats, och gå fram kraftfullt för att lära dina läxor. När du är inställd på ett mindre perfekt resultat, är det mycket lättare att ta nästa nödvändiga steg.

  1. Reservera egen tid

Fråga någon stor ledare om hemligheten bakom deras framgång, och de flesta svarar att de tar sig tid att vara med sig själva. Du kan inte göra ditt bästa om du inte tar tid att hitta din egen inre frid, oavsett om du väljer att göra det genom att skriva dagbok, meditera, motionera eller genom bön.  Det kaos som det innebär att vara människa, med tillägg för stressfaktorer som entreprenörskap, föräldraskap, familj, skatter och fastighetslån, kan vara för mycket för en person. Ett förtroligt samtal med dig själv gör att du känner dig mer koncentrerad och säker, vilket kommer att hjälpa dig framåt utan att du blir överväldigad.

  1. Omdefiniera begreppet framgång

Ta dig tid att verkligen stämma av med dig själv om vad framgång betyder för dig. Definierar du din framgång utifrån någon annans definition? Känner du tacksamhetsskuld inför din familjs förväntningar, eller jämför du din egen framgång med vad dina vänner har åstadkommit? Framgång är många saker för många människor, men jag har upptäckt att framgång inte är samma sak som personlig lycka. När du strävar efter framgång utifrån någon annans önskan, kommer du självklart att halka av banan; det som är någon annans framgång kommer inte att göra dig glad eller motiverad. Fokusera på vad som kommer att göra dig lycklig, det kommer att göra dig mer framgångsrik än du någonsin drömt om.”

Murray Newlands är en amerikansk entreprenör, investerare, affärsrådgivare och talare. Han är debattör och skriver artiklar i Forbes Magazine och Inc Magazine. Han är även författare till boken Online Marketing: A User´s Manual (2011).

Detta inlägg på murraynewlands.com från 2016-04-16 hittar du på på  http://murraynewlands.com/2016/04/6-fearless-strategies-for-overcoming-any-motivational-block/       Mer om Murray Newlands hittar du på  http://murraynewlands.com/

Related Posts

Inga resultat hittades.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.
You need to agree with the terms to proceed